Search the Community

Showing results for tags 'bug'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Resilio Sync
    • Sync General Discussion
    • Sync Troubleshooting
    • Sync for NAS (Network Attached Storage)
    • Sync Stories
    • Developers
    • Feature Requests

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 89 results

  1. We have been using Sync for 3 years now and still, once every couple of months need to audit the system to make sure that files have not been randomly deleted. I frequently have designers and producers come to my office and ask if files were moved. Entire folders and the content are being deleted and we can not figure out what is causing it. We can sometimes narrow it down to the machine that caused it, but not why they are deleted. Generally, If caught early enough, I can recover the files from the Archive folder, but it requires hours of cross-referencing to make sure we have everything that was supposed to be there and the files that were supposed to be deleted are still deleted. In worst case scenarios, we have had to pull from our cloud storage on Drive to get it back. Ultimately there have been three variables we have found, but have no idea if it is the real cause. And if it is, how to fix it. 1. Software versions are not all the same across the network: While we do our best to keep them all up to date, there are times where they may not be matched across every machine. This should not cause an issue with syncing, but generally when we are troubleshooting this issue, this is a common thing we find. 2. Machine has been offline for several days: When a machine is offline for more than a few days, it seems to cause confusion when it comes back online. Files that had not been synced seem to delete from other peers rather than downloading to the machine that needs updating. 3. External Drive Disconnection causes File Deletion: If a machine uses an external drive and that external drive is not fully synced it will cause the unsynced files to delete from peers if the drive is removed. This is typical with employees who use mobile workstations that they take with them at the end of the day. BONUS ISSUE - Sync installed as Service doesn't always launch: We use machines that have users manages on a domain, every user needs access to the same media so we have set it up in a way that a Sync is running as a service in order to stay up to date no matter what user is logged in or if any user is logged in. This service does not always launch there is no visual indication of it running without loading the GUI or checking the system activity monitor. Because it can do this for days sometimes, it creates issue #2 from above. What I need in order to continue using this service is to learn how to keep this system more stable and reliable without needing to babysit the processes and all of the machines every day. What are the steps I should take in order to achieve this? Thanks!
  2. Hi folks, I am a user of SYNC PRO, and I bought essentially because of the Placeholder function. But, before I get it to work, I made a case study of the possible behaviours of the program, and found three critical consequences, and two worrisomes actions. The criticals (in RED) in my opinion condemns its use because the original file is lost, if the unsuspecting user make the refered actions in the local computer! The worrisomes actions in orange only erase a file copy, but is undesirable too. This infos is summarized in the table. PH is the abbreviation of Placeholder. I suggest if possible, that the developers team make the following changes: - If a file placeholder is renamed in client, Rename the original file in host instead of erase the file and make a placeholder. - If a file placeholder is moved in client, move the original file in host, instead of erase the original file and create a placeholder in the destiny place of file. - If a file is renamed, rename the file in host instead of erase the host file copy and make a host file placeholder. See the table for more informations. Thank You!
  3. I use plenty of apps that start in the background, whose windows I can access via the taskbar and they do not add a window to the desktop on startup. Examples: Backup and Sync from Google, Radeon Settings, Wincompose, Discord... They all have windows I can make appear via their taskbar menus, and yet, they do not do so unprompted on each startup. This issue appeared before. Although it was marked solved, after windows updated, the problem reappeared. Old thread: https://forum.resilio.com/topic/43669-solved-sync-window-pops-up-on-startup Sync Version
  4. For a really long time the Resilio icon in the macOS menubar has been set in front of a non-transparent background that makes it stand out in comparison to all other icons. It is really distracting and unaesthetic. I would love to see a fix. The problem appears in both the white and black menu bars, even with the macOS accessibility feature 'reduce transparency' activated.
  5. I've installed resilio sync on a couple new devices and I'm seeing inconsistent and incorrect behavior. Each of the last four machines I set to Disconnect state when initializing them, but as soon as I committed the setting, resilio sync started downloading all shares, and not selective. This causes a massive disruption, as the system then slows down so much that it takes forever for me to change each of the 40 shares back to disconnected and delete all the accidental share additions. Is anyone else experiencing something similar? Any ideas on how to fix this?
  6. Windows 10 Pro x64. System has 2 disks: Disk1: "C:" - Small SSD with system, and user accounts and documents (some folders syncing with resilio). Disk2: "D:" - Larger disk with a large synced folder. Say "D:\Data" "Default folder location:" was located at "C:\Users\<username>\SyncFolder" but was empty and NOT USED to sync anything. System was running unattended, for several days. When I checked today the system was choking for lack of disk space. It turned out that Resilio Sync had substituted for "D:\Data" a folder "C:\Users\<username>\SyncFolder\Data" As a result, disk C: was completely full and several important processes had crashed or hanged for lack of disk space. Apart from "D:\Data", two other subfolders of "C:\Users\<username>" were syncing, they were substituted for subfolders of "C:\Users\<username>\SyncFolder". When I say "substituted", I mean that the original folders had been left intact but new subfolders of "C:\Users\<username>\SyncFolder" were created with the same base name and were now syncing, in lieu of the original ones. PS: This system had been automatically upgraded to Windows 10 Pro "version 1709". I had decided to roll it back to "version 1703", and postpone feature upgrades for a year.
  7. I have a fresh install of Sync. On startup, Sync main window pops-up. It should stay minimized. Sync version and system OS details attached.
  8. Hello, first of all to thank you for very nice software which really just sits and feels very solid and reliable.. but there are couple of difficulties that doesn't let my heart let it in yet. I have setup the Resilio Sync system like this: I have 2 PCs and one Android phone connected to Raspberry Pi 2, and all of them having Resilio software. PCs get to sync everything and all deleted and changed files gets archived and then replaced by the new version. The problem now is that the same doesn't happen for Android. Android syncs all the files to the Resilio on Raspberry and one of the PCs, but all deleted files doesn't get archived, but they stay just where they were first time when they were synced.. not moved to .sync folder or deleted. I sent some screenshots so you might have better idea of how I set it up.. all the synced folders are set up identically, but only Android folder syncs are having this problem. Thanks for reading
  9. I installed resillio in linux (running feren OS 2017.) following the intructions given in help page https://www.linuxbabe.com/ubuntu/install-resilio-sync-ubuntu-16-04-16-10 It was successful and much more simplified. I almost synced 98% of all my files. My laptop ran out of battery and I had to restart my session. But when I tried to log back in to the webUI,my password and username was not accepted. I am 1000% sure my password was correct and I even verified it as my browser saved it. I tried many other combinations like default password (googled it for resilio),none worked. So I removed it and purged all the config files,deleted all the .sync files...logged out and logged back in....restarted laptop...but every time I install it,even without giving password (for the new installation),it asks again and I cant access webUI. I tried to edit config file but nothing worked...I deleted the settings.old thing as I found in the help page here....none worked....it is repeatedly asking for username and password which first of all I correctly giving and even in new installation after completely removing it,still asking again and again....what can I do? It took 6 hours for me to get to this...I am very new to linux...sorry for my bad english... Pls note that the very first intallation was successful and everything kept running well....I am using resilio in android and windows for a very long time....just hopped into linux and finding it buggy...
  10. With selective sync enabled, if I double click a placeholder file in Finder it will begin downloading it from a peer. If I double click the placeholder file again before it has completed downloading (let's say I'm impatient...), the file disappears altogether from Finder. Once the download completes, the original file is correctly shown again. This is problematic because (AFAICT) I lose the ability to cancel the sync of the file.
  11. Just a heads up for any one using the aur package on arch linux. It seems like the resilio sync from aur has the wrong pid_file option in the default config in /etc/. This line "pid_file" : "/var/run/btsync/btsync.pid" should be "pid_file" : "/var/run/rslsync/rslsync.pid". The error disabled the startup service. systemctl status rslsync.service returned ● rslsync.service - Resilio Sync service Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/rslsync.service; enabled; vendor preset: disabled) Active: failed (Result: exit-code) since Fri 2016-11-11 14:25:25 CET; 19min ago Main PID: 10007 (code=exited, status=1/FAILURE) Nov 11 14:25:22 PC-NAME systemd[1]: Started Resilio Sync service. Nov 11 14:25:22 PC-NAME rslsync[10007]: [14:25:22.163] Debug log mask has been set to FFFFFFFF Nov 11 14:25:22 PC-NAME rslsync[10007]: [14:25:22.163] Features mask has been set to 0 Nov 11 14:25:22 PC-NAME rslsync[10007]: [20161111 14:25:22.166] ZIP: Can't locate [version] in zip, error -100. Nov 11 14:25:22 PC-NAME rslsync[10007]: [20161111 14:25:22.167] I! Configuration from file "/etc/rslsync.conf" has been ap Nov 11 14:25:25 PC-NAME systemd[1]: rslsync.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE Nov 11 14:25:25 PC-NAME systemd[1]: rslsync.service: Unit entered failed state. Nov 11 14:25:25 PC-NAME systemd[1]: rslsync.service: Failed with result 'exit-code'.
  12. Hello, I have been having problems with disappearing/deleted files in folders. Folders that previously contained multiple text files and images, suddenly contain no files at all. I now have many empty folders. I use my Time Machine backup to find the files again and restore them, or I find the files in the archive folder. This is not always possible and leads to complete loss of data and is very frustrating. I also find several files that are 0 KB. This seems to happen especially to .pages files and not to .doc files. There again I need to use my Time Machine backup or archive folder to restore the files when possible. I have been a happy BtSync customer for several years but now these critical bugs in the last months are very alarming with our work data. Please help!
  13. I am developer and I am using git for some chess module - as many others. I want sync my repositories between machines - as many others. What happen: I setup Sync on git repository path like "git-repos/git-xxx" on computer Alice. I setup Sync on other computer Bob and copy read-write code from Alice. Files was synced from Alice->Bob I do some development ... and push to Bob git repository branch e-xxx. Some files was synced but some not synced so on Alice there is not branch e-xxx. I do some compare to learn what happen. It is happen that Alice and Bob same directory is not same - NOT SYNCED!!! What to do with it Restarts tested. For debug purpose: I do 7-zip on Bob "git-repos/git-xxx" and some "git-xxx.7zip" was synced. I do compare with WinMerge and what I see: Compare c:\xxx\Desktop\chess-tree with C:\root\git-repositories\chess-tree 2016-06-26 14:40:20 Filename,Folder,Comparison result,Left Date,Right Date,Extension,Differences 1e,objects,Left only: c:\xxx\Desktop\chess-tree\objects,* 2016-06-26 12:59:59,,, 33,objects,Left only: c:\xxx\Desktop\chess-tree\objects,* 2016-06-26 12:59:59,,, 3d,objects,Left only: c:\xxx\Desktop\chess-tree\objects,* 2016-06-26 11:25:29,,, 49,objects,Left only: c:\xxx\Desktop\chess-tree\objects,* 2016-06-26 11:25:29,,, 4d,objects,Left only: c:\xxx\Desktop\chess-tree\objects,* 2016-06-26 11:25:29,,, 56,objects,Left only: c:\xxx\Desktop\chess-tree\objects,* 2016-06-26 11:25:29,,, 7a,objects,Left only: c:\xxx\Desktop\chess-tree\objects,* 2016-06-26 12:59:59,,, 7c,objects,Left only: c:\xxx\Desktop\chess-tree\objects,* 2016-06-26 11:25:29,,, a0,objects,Left only: c:\xxx\Desktop\chess-tree\objects,* 2016-06-26 12:59:59,,, bc,objects,Left only: c:\xxx\Desktop\chess-tree\objects,* 2016-06-26 12:59:59,,, d5,objects,Left only: c:\xxx\Desktop\chess-tree\objects,* 2016-06-26 12:59:59,,, e6,objects,Left only: c:\xxx\Desktop\chess-tree\objects,* 2016-06-26 11:25:29,,, f8,objects,Left only: c:\xxx\Desktop\chess-tree\objects,* 2016-06-26 12:59:59,,, 0856f8ec42e6addb7c1abfc5ed5a9fa87c8984,objects\1e,Left only: c:\xxx\Desktop\chess-tree\objects\1e,* 2016-06-26 12:59:59,,, 684fc3f41a77bfd9fe41ec1bfb132cfcd1143a,objects\33,Left only: c:\xxx\Desktop\chess-tree\objects\33,* 2016-06-26 12:59:59,,, dcae48e8b7b152be3ea47a2439206bf02da156,objects\3d,Left only: c:\xxx\Desktop\chess-tree\objects\3d,* 2016-06-26 11:25:29,,, 369c0f2c4587e8e6197c9f68377cc3618cb897,objects\49,Left only: c:\xxx\Desktop\chess-tree\objects\49,* 2016-06-26 11:25:29,,, 016347ac501faef72683771e2cb0527547644a,objects\4d,Left only: c:\xxx\Desktop\chess-tree\objects\4d,* 2016-06-26 11:25:29,,, 525040cdc0b0519614891b9d175e45a01df014,objects\56,Left only: c:\xxx\Desktop\chess-tree\objects\56,* 2016-06-26 11:25:29,,, 1721d8ff09566f8be08f1fd7c399cf273b7961,objects\7a,Left only: c:\xxx\Desktop\chess-tree\objects\7a,* 2016-06-26 12:59:59,,, a22db453a83f4d24c1999f5cc8237742cc47a8,objects\7c,Left only: c:\xxx\Desktop\chess-tree\objects\7c,* 2016-06-26 11:25:29,,, fdfd76d295eaf71b9106fb1907d58f4f3d394c,objects\a0,Left only: c:\xxx\Desktop\chess-tree\objects\a0,* 2016-06-26 12:59:59,,, d5b47ecaa672f1920a6b9d9c3c7533abd9d53c,objects\bc,Left only: c:\xxx\Desktop\chess-tree\objects\bc,* 2016-06-26 12:59:59,,, 468e730c43887fdda56050b57c39b140c19d7e,objects\d5,Left only: c:\xxx\Desktop\chess-tree\objects\d5,* 2016-06-26 12:59:59,,, 9de29bb2d1d6434b8b29ae775ad8c2e48c5391,objects\e6,Left only: c:\xxx\Desktop\chess-tree\objects\e6,* 2016-06-26 11:25:29,,, 02dee54e3d98a13baf9fdea956b93a551e6071,objects\f8,Left only: c:\xxx\Desktop\chess-tree\objects\f8,* 2016-06-26 12:59:59,,, Why it is not synced not idea and how force indexing, syncing?
  14. Hello! I have two freebsd 64 storages, one master (RW), second slave (RO). Today i upgrade my freebsd storages to 2.3.7 and folders stop syncing. On master: [20160616 05:30:46.617] MC[6064] [11ED]: processing get_nodes message for /uploads [20160616 05:30:46.795] SF[6064] [11ED]: Received request "get_nodes" [20160616 05:30:46.796] MC[6064] [11ED]: processing get_nodes message for /uploads/00 [20160616 05:30:46.804] MC[6064] [11ED]: processing get_nodes message for /uploads/01 [20160616 05:30:46.815] MC[6064] [11ED]: processing get_nodes message for /uploads/02 [20160616 05:30:46.826] MC[6064] [11ED]: processing get_nodes message for /uploads/03 [20160616 05:30:46.836] MC[6064] [11ED]: processing get_nodes message for /uploads/04 [20160616 05:30:46.847] MC[6064] [11ED]: processing get_nodes message for /uploads/05 [20160616 05:30:46.858] MC[6064] [11ED]: processing get_nodes message for /uploads/06 [20160616 05:30:46.869] MC[6064] [11ED]: processing get_nodes message for /uploads/07 [20160616 05:30:46.880] MC[6064] [11ED]: processing get_nodes message for /uploads/08 [20160616 05:30:46.891] MC[6064] [11ED]: processing get_nodes message for /uploads/09 [20160616 05:30:46.899] MC[6064] [11ED]: processing get_nodes message for /uploads/0a [20160616 05:30:46.910] MC[6064] [11ED]: processing get_nodes message for /uploads/0b [20160616 05:30:46.921] MC[6064] [11ED]: processing get_nodes message for /uploads/0c [20160616 05:30:46.932] MC[6064] [11ED]: processing get_nodes message for /uploads/0d [20160616 05:30:46.942] MC[6064] [11ED]: processing get_nodes message for /uploads/0e [20160616 05:30:46.953] MC[6064] [11ED]: too many nodes to send 100596, stopping at /uploads/0e [20160616 05:30:46.953] MC[6064] [11ED]: processing get_nodes message for /uploads/0f [20160616 05:30:46.964] MC[6064] [11ED]: too many nodes to send 107513, stopping at /uploads/0f [20160616 05:30:46.964] MC[6064] [11ED]: processing get_nodes message for /uploads/10 ... [20160616 05:30:49.495] MC[6064] [11ED]: processing get_nodes message for /uploads/ff [20160616 05:30:49.505] MC[6064] [11ED]: too many nodes to send 1752998, stopping at /uploads/ff On slave: [20160616 05:37:02.240] MC[6064] [F8A9]: requesting nodes for root [20160616 05:37:02.373] SF[6064] [F8A9]: Received request "nodes" [20160616 05:37:02.373] MC[6064] [F8A9]: processing nodes message for / [20160616 05:37:02.373] MC[6064] [F8A9]: will request nodes for /uploads [20160616 05:37:02.373] MC[6064] [F8A9]: sending get_nodes message [20160616 05:37:02.600] SF[6064] [F8A9]: Received request "nodes" [20160616 05:37:02.600] MC[6064] [F8A9]: processing nodes message for /uploads [20160616 05:37:02.600] MC[6064] [F8A9]: will request files for /uploads [20160616 05:37:02.600] MC[6064] [F8A9]: will request nodes for /uploads/00 [20160616 05:37:02.600] MC[6064] [F8A9]: will request nodes for /uploads/01 [20160616 05:37:02.600] MC[6064] [F8A9]: will request nodes for /uploads/02 [20160616 05:37:02.600] MC[6064] [F8A9]: will request nodes for /uploads/03 [20160616 05:37:02.600] MC[6064] [F8A9]: will request nodes for /uploads/04 ... [20160616 05:36:15.572] MC[6064] [F8A9]: will request nodes for /uploads/f7 [20160616 05:36:15.572] MC[6064] [F8A9]: will request nodes for /uploads/f8 [20160616 05:36:15.572] MC[6064] [F8A9]: will request nodes for /uploads/f9 [20160616 05:36:15.572] MC[6064] [F8A9]: will request nodes for /uploads/fa [20160616 05:36:15.572] MC[6064] [F8A9]: will request nodes for /uploads/fb [20160616 05:36:15.572] MC[6064] [F8A9]: will request nodes for /uploads/fc [20160616 05:36:15.572] MC[6064] [F8A9]: will request nodes for /uploads/fd [20160616 05:36:15.572] MC[6064] [F8A9]: will request nodes for /uploads/fe [20160616 05:36:15.572] MC[6064] [F8A9]: will request nodes for /uploads/ff [20160616 05:36:15.572] MC[6064] [F8A9]: sending get_nodes message And same messages repeate again and again. On slave every time i see: [20160616 05:17:16.483] MC[6064] [F8A9]: will request files for /uploads/00 [20160616 05:17:16.483] MC[6064] [F8A9]: will request files for /uploads/00/0079f2bfd9aa28481db51b74a9f5c61c728775* [20160616 05:17:16.483] MC[6064] [F8A9]: will request files for /uploads/00/0079f2bfd9aa28481db51b74a9f5c61c728775_lq* [20160616 05:17:16.483] MC[6064] [F8A9]: will request files for /uploads/00/0079f2bfd9aa28481db51b74a9f5c61c728775_mq* ... [20160616 05:37:01.702] MC[6064] [F8A9]: will request files for /uploads/ff/f9091f803e977fb16da90dc8e6d241bd3cc351* [20160616 05:37:01.702] MC[6064] [F8A9]: will request files for /uploads/ff/f9091f803e977fb16da90dc8e6d241bd3cc351_lq* [20160616 05:37:01.702] MC[6064] [F8A9]: will request files for /uploads/ff/f9091f803e977fb16da90dc8e6d241bd3cc351_mq* Sync does not start. Whats wrong?
  15. Hi, I made one small tweak to my config yesterday and since then, BTSync (latest official Linux version) no longer starts. Systemd kills it immediately, then retries infinitely, failing constantly. The change I made was the download directory for all the folders, from /path/a/b to /path/b. All paths exist and are accessible. The .sync folders are still present (though I did try deleting them all to see if that was causing an issue). Nothing else has changed. I've removed and purged btsync with apt-get, tried a basic config as well as my normal one. I've even tried the standard example from the installation. Nothing works, and what's weirder is nothing has (to my knowledge) changed on the system (a Pi). I've tried everything and am lost - some logs below, which hopefully someone can diagnose better than me. I think a dependency might be broken though... Thanks for any help! Will Systemd status May 23 18:58:44 raspberrypi systemd[1]: Started BitTorrent Sync service. pi@raspberrypi:~$ sudo systemctl status btsync.service ● btsync.service - BitTorrent Sync service Loaded: loaded (/lib/systemd/system/btsync.service; disabled) Active: inactive (dead) Docs: http://help.getsync.com/ May 23 18:58:25 raspberrypi systemd[1]: Stopping BitTorrent Sync service... May 23 18:58:30 raspberrypi systemd[1]: Stopped BitTorrent Sync service. May 23 18:58:32 raspberrypi systemd[1]: Starting BitTorrent Sync service... May 23 18:58:33 raspberrypi systemd[1]: Started BitTorrent Sync service. May 23 18:58:36 raspberrypi systemd[1]: Stopping BitTorrent Sync service... May 23 18:58:41 raspberrypi systemd[1]: Stopped BitTorrent Sync service. May 23 18:58:43 raspberrypi systemd[1]: Starting BitTorrent Sync service... May 23 18:58:44 raspberrypi systemd[1]: Started BitTorrent Sync service. May 23 18:58:46 raspberrypi systemd[1]: Stopping BitTorrent Sync service... May 23 18:58:50 raspberrypi systemd[1]: Stopped BitTorrent Sync service. pi@raspberrypi:~$ sudo systemctl status btsync.service ● btsync.service - BitTorrent Sync service Loaded: loaded (/lib/systemd/system/btsync.service; disabled) Active: inactive (dead) Docs: http://help.getsync.com/ May 23 18:59:46 raspberrypi systemd[1]: Stopping BitTorrent Sync service... May 23 18:59:51 raspberrypi systemd[1]: Stopped BitTorrent Sync service. May 23 18:59:53 raspberrypi systemd[1]: Starting BitTorrent Sync service... May 23 18:59:53 raspberrypi systemd[1]: Started BitTorrent Sync service. May 23 18:59:55 raspberrypi systemd[1]: Stopping BitTorrent Sync service... May 23 19:00:04 raspberrypi systemd[1]: Stopped BitTorrent Sync service. May 23 19:00:06 raspberrypi systemd[1]: Starting BitTorrent Sync service... May 23 19:00:06 raspberrypi systemd[1]: Started BitTorrent Sync service. May 23 19:00:09 raspberrypi systemd[1]: Stopping BitTorrent Sync service... May 23 19:00:14 raspberrypi systemd[1]: Stopped BitTorrent Sync service. Sync.log (for the standard config) [19:00:52.412] Debug log mask has been set to FFFF [19:00:52.413] Features mask has been set to 0 [20160523 19:00:52.423] Configuration from file "/etc/btsync/config.json" has been applied [20160523 19:00:52.442] ZIP: Can't locate [version] in zip, error -100. [20160523 19:00:52.453] PLC[0x01f321c0] binding on 0.0.0.0:25768 [20160523 19:00:52.453] Socket[0x01f321c0][8] bound listening socket 8 to IP 0.0.0.0:25768 [20160523 19:00:52.454] UDP: bound listening socket 9 to IP 0.0.0.0:25768 [20160523 19:00:52.454] Socket[0x01f32dc0][10] bound listening socket 10 to IP 127.0.0.1:8888 [20160523 19:00:52.458] UPNP: Using IP address 172.16.0.95 [20160523 19:00:52.490] test sha1: AE5BD8EFEA5322C4D9986D06680A781392F9A642 [20160523 19:00:52.490] test sha2: 630DCD2966C4336691125448BBB25B4FF412A49C732DB2C8ABC1B8581BD710DD [20160523 19:00:52.490] test aes: 0A940BB5416EF045F1C39458C653EA5A07FEEF74E1D5036E900EEE118E949293 [20160523 19:00:52.492] Loading config file version 2.3.7, current version 2.3.7 [20160523 19:00:52.492] My PeerID: 10344197918885B006FE520626BBF53C4462DA96 [20160523 19:00:52.493] loaded history: 0 events [20160523 19:00:52.495] setup socket 14 for local peer discovery for 127.0.0.1: success [20160523 19:00:52.495] setup socket 15 for local peer discovery for 172.16.0.95: success [20160523 19:00:52.496] setup socket 16 for local peer discovery for 10.136.1.6: success [20160523 19:00:55.478] Received shutdown request via signal 15 [20160523 19:00:55.483] saved history: 0 events [20160523 19:00:55.503] SyncFolderScanner: shut down [20160523 19:00:55.503] Shutdown. Saving config sync.dat [19:01:02.925] Debug log mask has been set to FFFF [19:01:02.927] Features mask has been set to 0 [20160523 19:01:02.961] Configuration from file "/etc/btsync/config.json" has been applied [20160523 19:01:03.012] ZIP: Can't locate [version] in zip, error -100. [20160523 19:01:03.029] PLC[0x012481c0] binding on 0.0.0.0:31140 [20160523 19:01:03.036] Socket[0x012481c0][7] bound listening socket 7 to IP 0.0.0.0:31140 [20160523 19:01:03.036] UDP: bound listening socket 8 to IP 0.0.0.0:31140 [20160523 19:01:03.037] Socket[0x01248dc0][9] bound listening socket 9 to IP 127.0.0.1:8888 [20160523 19:01:03.038] UPNP: Using IP address 172.16.0.95 [20160523 19:01:03.057] test sha1: AE5BD8EFEA5322C4D9986D06680A781392F9A642 [20160523 19:01:03.057] test sha2: 630DCD2966C4336691125448BBB25B4FF412A49C732DB2C8ABC1B8581BD710DD [20160523 19:01:03.058] test aes: 0A940BB5416EF045F1C39458C653EA5A07FEEF74E1D5036E900EEE118E949293 [20160523 19:01:03.059] Loading config file version 2.3.7, current version 2.3.7 [20160523 19:01:03.060] My PeerID: 10344197918885B006FE520626BBF53C4462DA96 [20160523 19:01:03.060] loaded history: 0 events [20160523 19:01:03.061] setup socket 14 for local peer discovery for 127.0.0.1: success [20160523 19:01:03.062] setup socket 15 for local peer discovery for 172.16.0.95: success [20160523 19:01:03.062] setup socket 16 for local peer discovery for 10.136.1.6: success Sync.log (for my usual config) [20160523 19:06:04.913] SyncFolderNotify: Added path=/home/epistrophy/bt/Will-FileStore/rsyncNEW/home/pi/btsyncOLD with fd=176 [20160523 19:06:05.127] UPnP: Device error "http://172.16.0.221:8060/": (-2) [20160523 19:06:06.129] Received shutdown request via signal 15 [20160523 19:06:06.131] saved history: 0 events [20160523 19:06:08.135] UPnP: Could not map UPnP Port on this pass, retrying. [20160523 19:06:10.163] UPnP: Device error "http://172.16.0.17:9000/TMSDeviceDescription.xml": (-2) [20160523 19:06:10.185] UPnP: Device error "http://172.16.0.137:7676/smp_2_": (-2) [20160523 19:06:10.187] UPnP: Device error "http://172.16.0.137:7676/smp_6_": (-2) [20160523 19:06:10.193] UPnP: Device error "http://172.16.0.125:49153/setup.xml": (-2) [20160523 19:06:10.196] UPnP: Device error "http://172.16.0.150:49153/setup.xml": (-2) [20160523 19:06:10.198] UPnP: Device error "http://172.16.0.137:7676/smp_10_": (-2) [20160523 19:06:10.199] UPnP: Device error "http://172.16.0.137:7676/smp_18_": (-2) [20160523 19:06:10.219] UPnP: Device error "http://172.16.0.17:9000/NMCServerDescription.xml": (-2) [20160523 19:06:10.255] UPnP: Device error "http://172.16.0.36:80/description.xml": (-2) [20160523 19:06:10.440] UPnP: Device error "http://172.16.0.19:49153/description5.xml": (-2) [20160523 19:06:10.623] UPnP: Device error "http://172.16.0.19:49153/description6.xml": (-2) [20160523 19:06:10.851] UPnP: Device error "http://172.16.0.13:8008/ssdp/device-desc.xml": (-2) [20160523 19:06:11.703] UPnP: Device error "http://172.16.0.19:49153/description4.xml": (-2) [20160523 19:06:12.157] UPnP: Device error "http://172.16.0.17:58130/": (-2) [20160523 19:06:12.285] UPnP: Device error "http://172.16.0.53:32469/DeviceDescription.xml": (-2) [20160523 19:06:12.493] UPnP: Device error "http://172.16.0.76:8080/dd.xml": (-2) [20160523 19:06:12.889] UPnP: Device error "http://172.16.0.221:8060/": (-2) [20160523 19:06:14.892] UPnP: Could not map UPnP Port on this pass, retrying. [20160523 19:06:14.892] NAT-PMP: Unable to map port with NAT-PMP. Config { "device_name": "Chuck Berry", "listening_port" : 0, "storage_path" : "/home/pi/btsync/", "pid_file" : "/var/run/btsync/btsync.pid", "sync_trash_ttl": 3, "agree_to_EULA": "yes", "folder_rescan_interval":300, "webui" : { "listen" : "0.0.0.0:1234" }, "shared_folders" : [ { "secret" : "x", "dir" : "/home/a1", "use_relay_server" : true, "use_tracker" : true, "search_lan" : true, "use_sync_trash" : true, "overwrite_changes" : false }, { "secret" : "y", "dir" : "/home/a2/", "use_relay_server" : true, "use_tracker" : true, "search_lan" : true, "use_sync_trash" : true, "overwrite_changes" : false }, { "secret" : "z", "dir" : "/home/a3", "use_relay_server" : true, "use_tracker" : true, "search_lan" : true, "use_sync_trash" : true, "overwrite_changes" : false }, { "secret" : "zz", "dir" : "/home/a4", "use_relay_server" : true, "use_tracker" : true, "search_lan" : true, "use_sync_trash" : true, "overwrite_changes" : false } ] } Systemd service file [Unit] Description=BitTorrent Sync service Documentation=http://help.getsync.com/ After=network.target [Service] Type=forking User=pi Group=pi UMask=0002 Restart=on-failure PermissionsStartOnly=true PIDFile=/var/run/btsync/btsync.pid ExecStartPre=/bin/mkdir -p /var/run/btsync ExecStartPre=/bin/chown -R pi:pi /var/run/btsync ExecStart=/usr/bin/btsync --config /home/pi/.config/btsync/config2.json [Install] WantedBy=multi-user.target
  16. I have been using BTS sync and I used the sync pro trial. After the trial ended, I discovered a lot of my photo files are now placeholder files. When I double click on them, it says that they are in queue, but this behavior has been going on for months, and through several updates of the program. It seems like either BTS has erased my files or they are being held hostage until I pay for the business version. If it is a one way conversion to try the paid version, I wish you had said that up front and I would have been happy to continue to use the free version. I am trying to think happy thoughts but I think either the files are erased or the sync pro trial was a one way trip.
  17. I found a bug in BTSync that is causing Window File explorer to hang for 30+ seconds when right clicking on files on a network share. It appears to be the "Share with BitTorrent Sync" contect menu When I disable the BTSync's context menu using ShellExView http://www.nirsoft.net/utils/shexview.html My right click works just fine and does not hang file explorer. I have been having this issue for almost a year now on multiple computers running windows 7. Today I tracked it down to BTSync by trial and error. I just updated to the latest and greatest BTsync 2.2.7(160) with the same result. File Explorer only hangs when browsing to a network location \\server\shaired folder. Local drives, memory sticks and mapped network drives, are not affected.
  18. I use youtube-dl to download video from YouTube and sync the videos between my Synology and Android phone. The problem is, there are a lot of ????????.part files shown in the Android BT Sync client folder. I assume those .part files are temp file created by youtube-dl. Synology: 2.0.93-1 Android: 2.2.2 (376)
  19. I am just testing out BTSync 2.2.1 and have come across something very strange. On one computer I have 2.2.1 and running the PRO 30-day trial on another I am just running normal Sync 2.2.1 If I share a folder between the 2 computers using just a standard read&write folder everything works fine and is synched. When I want to remove the syncing I right-click in Sync Pro and it says disconnect at the bottom (whereas it says remove in the non-pro version). Once I hit disconnect, all the contents of the folder are deleted. When I hit remove in the non-pro version all the folder contents stay there as I would expect. If I share a folder from non-pro to pro as a read&write standard folder, then remove on non-pro and then disconnect on the pro side, the contents dont get deleted. Why would it delete all the files and folders? Why doesn't it do that in the non-pro version? This surely cant be a feature, but must be a bug. Any solution to this? Alternatively how can I downgrade back to non-pro without waiting for 30 days? Thanks, Armin.
  20. I recently upgraded from 2.0.?? to 2.1.4 (79). Formerly, I was able to look at the sync history and identify which machines had finished syncing, or had added/removed files. It was very convenient. Now, all it tells me for each machine is "Remote peer". This is totally useless now. I have 10 computers syncing, how can I tell which ones have synced or not now? History now tells me 8 times, "Finished syncing with Remote peer". Which ones have not? Why was this change made? How can I get peer names back?
  21. I renamed a folder name, then I found all my other devices deleted the old name folder and sync the new name folder as a new folder. I am not sure whether it is a bug, but I expect it just rename all other devices' folder name, not sync all files in that folder again. Thank you.
  22. Hello btsync community, I have a very weird bug by using btsyncclient on windows 8.1 on a local network. When I use a custom made fullscreen app, it doess flicker to black several times every roughly 10/15minutes, which makes it impossible to use it. That disappear if I close the bittorrentsync client. Any clue or advises to fix this problem ? Here are the details : # Conditions ## Hardware Local network 192.168.0.x/24 11 computer with static IP : 192.168.0.x 255.255.255.0 *Gateway blank* computer : HP Pavilion 23-p010 All-in-One Desktop PC with Windows 8.1 1 router and switchs 10/100/1000 1 bit torrent sync server on a Synology NAS ## Software Each computer has a btsync client running synchronized There is one full screen custom app on each computer # Observation Each roughly 10minutes the screen does flicker (black frame blink during 3 seconds) on all machines It does not flicker if the application is not full screen # Tests If btsync client is closed on every machine, the flicker disappear By checking the network we found out that there is a stream/flood of SSDP request coming from each btsync client, wich is a local discovery network and that seem to cause the flicker screen - We tried to block this request in firewalls and windows services - We tried updating windows -> Nothing worked # Conclusion We had to remove bittorrentsync of all our computer to be able to use them normally with fullscreen applications, which is very annoying.
  23. I'm experiencing this strange behavior: primary pc: 1 folder shared in readonly folder size (windows):9.13GB folder size(btsync): 15.18 secondary pc subscribed to primary shared folder folder size (windows):15.18 GB folder size(btsync): 15.18 GB
  24. I have one machine in a group of 7 peers. It is randomly getting false status messages that it has been "disconnected by owner". I can't find any history of this happening to others. Furthermore, we're not using the paid features of BT Sync 2.0, so we don't actually have the capability to disconnect this machine except from the machine itself. I can't find anything in the log file that seems to indicate the disconnection that's going on. Can anyone offer some insight into what's happening? Thanks, -Kody
  25. I've removed my 1.4 shares, to upgrade to 2.0 shares (of course i've made a backup from the settings and the database). First i've set the new share to be preapproved when new client connects, but even if i approved the connection, the client wrote "waiting for approval". So approvals do not work, it's OK, i don't need it. So i've disabled the approve requirement, and tried again... but the client still writes "waiting for approval" while it isn't needed. Then i said ok, i've just restore to 1.4 database, so restored everything that is related to btsync, but that isn't worked, as the client pc (slow arm pc) started to reindex everything, and ignore the old database. On the windows PC i've also restored everything, but it writes "cannot identify the destination folder", which means that btsync stores some data in somewhere else, not on my computer! So i'm gonna stop using btsync, not just because they released the heavily bugged 2.0 without proper testing, but because btsync 2.0 is communicating and storing data on an external server, which means it's not secure anymore.