RomanZ

Latest Desktop Build 1.3.106

Recommended Posts

@Devonavar

 

In certain cases BTSync was re-indexing files all the time. It has not relation to the syncing xattrs between MacOS and Linux. The xattrs issue is going to be fixed in upcoming major release 1.4. Please do not revert your exceptions in ignore list for now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Devonavar

 

In certain cases BTSync was re-indexing files all the time. It has not relation to the syncing xattrs between MacOS and Linux. The xattrs issue is going to be fixed in upcoming major release 1.4. Please do not revert your exceptions in ignore list for now.

 

For me it's still doing this... if I disconnect from Wi-Fi for even just 10 seconds when I reconnect it says it has to reupload entire folders and eventually cuts through the entire filesize to "synced" after like 20min... but in the process it's resending all of the small files that are too small for analysis vs. transfer.

 

Seems wasteful. Dropbox syncs instantly

Share this post


Link to post
Share on other sites

@benguild

 

Sync does not send the file if the hash did not change. However, if the file is really small - the metadata for the file (hash, change time, etc.) might be greater than file. 

 

Sync calcs the hash tree for all the files and folders and only compares the top-hash to see if folders are out of sync. If they are - it has to check where trees are different. I wonder, how many files are synced in your case and what is the average file size?

 

Please also note, that Sync is in Beta and yet has a lot of areas for improvement.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sync stalls after update, it downloads couple of files on start then just showing data pending, I enabled logs and getting lots of messages like this:

[2014-06-30 23:34:46] SyncFilesController: failed to load torrent for file "\\?\UNC\Seagate-music\Public\Music\All\As the Poets Affirm\As The Poets Affirm - 2004 - The Jaws That Bite, The Claws That Catch\01 - Snow-White Wings in the Bottom.mp3"
 

sync dir is on the mapped network drive.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@vasaka

 

Did you try to add sync folder directly with full UNC path? Windows treats these 2 ways slightly differently. Also, can you please provide full version of your debug log to syncapp@bittorrent.com?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@RomanZ I have resolved this problem by setting checkbox to forbid local file changes in the folder option, it processed local files and continued syncing. As for log it got overriden by a new one, sorry.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Windows 8 refresh wiped out sync. Where is my list of synched folders stored?

I don't want to have to start from scratch.

You have to use some tool to recover deleted files. I recommend R-Studio

 

The sooner you do that, the more likely it is you will recover them.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest idef1x

Maybe I am overlooking it, but how can you see with this build if a connected device is direct or indirect/relayed?

I now only see a green arrow for upload and a blue one for download in the Linux-client web-gui?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@idef1x

 

BTSync shows nothing (earlier versions - icon of 2 arrows) if it managed to establish a direct connection. If connection goes thru a cloud - it shows cloud icon.

 

@vasaka

Actually BTSync should index your files once, and then check for changes every ~10 minutes. How many files/folders do you have Synced in general?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Since installing Windows build 1.3.106 on June 25th I have had 15 crashes (that's nearly daily) and each time I have been prompted with a request to send a dump file to the developers (which I have). This is new behaviour. I have not seen evidence of sync crashing on my Windows PC since August 2013 (build 1.1.69).

 

Is this a problem with 1.3.106 - I have now reverted to 1.3.105 looking to return sync to some stability

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

No crashes for 3 days, looks like there was some issue on my system with the 1.3.106 update. I hope the many dump files give developers enough information to solve this - I try again with 1.3.107+.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.