Sync 2.0 Extreme Ui Sluggishness / Cpu Utilization


jalcide
 Share

Recommended Posts

BTSync.exe stays steady around 20% CPU utilization, but the system acts and feels like it's > 90%.

 

The Sync UI takes about 5 minutes to open from its notification icon. Once open, the UI is extremely unresponsive and shows "(Not Responding)" in the title bar about every 30 seconds and seems to re-instantiate itself in an endless cycle.

 

It's simply trying to sync one folder (read only) from one computer. The transfer speed stays mostly steady at about 1 MB/s (which seems on the slow side).

 

2.0.105, Windows 7 x64, AMD Phenom II 6 core, 16 GB RAM, SSD drive. It's using the onboard graphics.

 

The other computer does not exhibit the issue. It's an new Intel build.

 

Could this be an AMD processor related issue?

 

It's a rackmount working as a file server and its CPU, though a bit long in the tooth, is more than enough power for performing sync and offsite backup. So I will not be interested in upgrading it.

 

The goal is for it to sync around 15 folders, in total, from around 3 PCs all over a LAN. If it's struggling with one folder...

 

This will likely be the final nail in the coffin for Sync, for me. It's been one issue after another ever since 1.4, and I have some workflows that are starting to get critical.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share