Sign in to follow this  
lekjaz

Sync Seems To Happen Slowly...

Recommended Posts

I'm a new user of Sync so please bear with me. We're synching two drives on two different LANs via the Internet. The sync happens beautifully, when it gets around to it. It seems to take a long time for the Bittorrent client to actually start synching once a drive gets updated.

 

One would think that the sync would be fairly instantaneous from the point when a drive changes, but it's not. The client can sit there for many minutes before it decides to start the sync. First it starts indexing, then it it might change to "Out of Synch" for a while - sometimes a long while. Then eventually it will start the sync. Sometimes the status changes to "peer offline" even though nothing with the peers has changed. Sometimes the sync stops and the status goes back to "Out of Sync" The computers aren't going to sleep nor are they changing IP addresses or anything. Assuming nothing bad happens like a power outage, the peer availability issue usually self resolves.

 

So is there a way to make that sync happen more instantaneously?

 

I just turned on debug logging so I've got no data to post there. Our setup is pretty straight forward. We're synching two 4TB drives with about 7 GB of data. The Bittorrent Sync client is running on a PC with Windows 7 in one location, and on a newer PC with Windows 8 in the other location. The drives are actually attached to routers via ethernet in each location so files can be served across internal LANs in both places. Internet connectivity is cable internet with decent up/down speeds. We're running version 1.4.111 in both locations. Both PCs are set to never sleep.

Edited by lekjaz

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Bittorrent Sync client is running on a PC with Windows 7 in one location, and on a newer PC with Windows 8 in the other location.

... We're running version 1.4.111 in both locations.

Have you tried updating to 2.2? 1.4.111 is no longer in active development, and the 2.x branch contains numerous performance improvements, new features, and fixes over 1.4.x.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK I upgraded both machines to 2.2 and restarted the software. The good news is that it finds the peers and doesn't seem to lose the connection. The bad news is sync has completely stopped. The status is just blank.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this