NNois

All folders disconnected on all my devices

Recommended Posts

Hi,

This morning all my folders are disconnected.

That's a big problems, We had like 20 plus Project Folder actives and somes projects shared with clients are 200 GB or more !

I've tried to update from 2.3.4 to 2.3.6 but it's the same...

 

1. What's the correct way to reconnect to an existing folder

2. After reconnected is it a know problem and fixed now or is this going to happen again ???

3. Maybe a simple trick can reconnect again our folders ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

@NNois Could you please elaborate on what you mean that folders get disconnected? Do you see them outlined with dashed line (like re.png ) or your list of folders is simply empty? Screenshot would be great.

1. There is an article describing adding your pre-populated folders. Note deleting extra folder name - important step.

2. It depends on the problem you encountered. If all your folders are simply gone, we've encountered it in the past and get it fixed starting from 2.3.4. It also could happen if something damages Sync internal files, especially sync.dat. BTW, note, that sync.dat is backed up to sync.dat.old every time it is saved, so you have a small chance to bring back all folders if you rename back sync.dat.old to sync.dat.

3. See above in p2 :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

Yep the entire list was like re.png (icon outlined with dashes) and no, folders are here and full of datas !

At the time i read you i've already found the article on re-populating folder, i'm in the process with that but re-indexing folder with tons of files is very long.

 

I'm not very sure because it wasn't me but i think maybe that's happened when a computer of us was rebooting on another OS with an outdated client + this computed has the same hostname, does this could cause any problems ? 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not likely. Even if you have Sync installed on each of the OS, they will have different peer ID and storage (well, of course there is a chance that these two machines share system root). 

but initially this will happen if the settings were not saved correctly on quitting Sync. This may happen, for example, if updating from 2.3.0-2.3.1. 

Now, you need to manually connect the folders to existing paths, as instructed in p1 by Roman. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes same thing happened today.  All my folders on 6 machines were all disconnected. A minor annoyance once I realized what happened but took awhile to realize no work was syncing.  This is definitely a bug

Edited by Merenkov

Share this post


Link to post
Share on other sites

This has been happening to me on all my computers running Sync for at least a week. I run a mix of linux, mac and windows all running 2.3.6. This just happened to me again about 20min ago. All is well after reconnecting again.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@all,

Is there any pattern, like it started happening after updating from 2.3.0? Do you quit Sync correctly? How many devices are linked?  Can you please check one thing: when you notice them disconnect, go to My devices -> this device and see which Sync mode it has. 

This issue never happens in the lab, so we'll really appreciate it if you could send the debug logs to support right after it happens. Thank you. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Merenkov

Can you please send the logs to support? Here' instruction. Please mention this forum topic and try to note:  Is there any pattern, like it started happening after updating from 2.3.0? Do you quit Sync correctly? How many devices are linked?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

good evening - i just logged a ticket (43274) for this very same issue as well.  2nd time in a week this has happened, I spend all last weekend re-sync-ing.  I have started the process again.  What I have noticed is that the .sync folder is missing.  Like NNois, I just got to my computers and saw everything disconnected.   

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @Helen

Sorry for the delay, busy here.

In our case we had roughly 20 library in sync with 4 NAS and 5-6 mixed WIN/MAC computers

Though All that was through one single Identity...

Share this post


Link to post
Share on other sites

humm trying to find the log on the master NAS but can't find any line dated dated from the 25 april all the sync.log file & sync.log.######.zip (17 files in total) files contains logs from 1 little week no more. (in /usr/local/bittorentsync/var/

is there any other place to look ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.