Mouserider

Sync 2.5 no peers

Recommended Posts

19 hours ago, Helen said:

Looks like the problem is ssl tunnel. You can either update all peers to v2.5., or leave them for a while so that the reconnect, as @mr.canada notices, it takes a while to establish the tunnel. The fix is being worked on and will be released asap.

Today it is the same. No peers for those folders. Some of the other peers can't be updated by me (and some are in Qnap nas that has not been updated yet).

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/26/2017 at 7:45 AM, Helen said:

Looks like the problem is ssl tunnel. You can either update all peers to v2.5., or leave them for a while so that the reconnect, as @mr.canada notices, it takes a while to establish the tunnel. The fix is being worked on and will be released asap.

Will there be updates to the NAS packages so we can upgrade all peers to 2.5? I can only find 2.4 in the Synology area.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Robert said:

Will there be updates to the NAS packages so we can upgrade all peers to 2.5? I can only find 2.4 in the Synology area.

me too !

Share this post


Link to post
Share on other sites

I sync between personal devices and rented server space where I have limited (no) admin privileges. This issue has me dead in the water with version 2.44 on my server instance of Resilio that I don't have the ability to update or manually assign the IP:Port, since the web interface settings are overwritten by a config file that I also can't access, and version 2.5.6 on the sync devices I can update. I'd downgrade my devices but I can't find a 2.4 OSX installer file. I have a ticket open with the server requesting a manual update to 2.5 ... but that might take a week to happen. Any advice in the meantime? (besides never updating before the server instance again!)

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, ellw said:

You may download any Resilio version from this page https://forum.resilio.com/tags/build/

ellw ... THANKS! Super helpful and would have solved my issue even though I didn't use your link. Almost don't want to say this, but writing the post made me realize that I probably had an old installer on one of my machines even though I couldn't find it online ... and I did: 2.4.4. Wiped 2.5.6 and reinstalled local versions of 2.4.4 and immediately started syncing with my server instance. In retrospect, I believe this exact server/device version incompatibility issue happened to me a couple years ago (BT Sync days) and back then I re-arranged our workflow to take the rented server space out of the file sync equation. I understand the issue now and I'm going to be much slower on the update draw from here out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I's happening again, and there has been no change in any server (no upgrades). Only folders that use "rastreator" are connected. I need predefined hosts to be running.

I do not like to use rastreator or relay, as some of my content are private data from customers of the company. Is it safe and private to use relay and rastreator?

Share this post


Link to post
Share on other sites

what is rastreator? 
it's safe to use relay, though speed of syncing will be slower than that when peers are connected directly. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
44 minutes ago, Helen said:

what is rastreator? 
it's safe to use relay, though speed of syncing will be slower than that when peers are connected directly. 

In Spanish "Rastreador" is just below "use relay" in folder preferences. I don't know the name in English Sync.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same issue and opened a ticket with support and they weren't helpful (that's being nice, they literally wasted my time and told me in the end this, is normal that the connections keep going off-line on a "busy server". Over 5 days of outages). In the end, I decided to downgrade to 2.4.5 (I strongly recommend you save all your versions and # them) and peers returned and syncing is working. Overall, it appears the newer versions are having more and more issues. I don't upgrade unless there is a specific issue now. I'm very pissed at support.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 minutes ago, BensTech said:

I had the same issue and opened a ticket with support and they weren't helpful (that's being nice, they literally wasted my time and told me in the end this, is normal that the connections keep going off-line on a "busy server". Over 5 days of outages). In the end, I decided to downgrade to 2.4.5 (I strongly recommend you save all your versions and # them) and peers returned and syncing is working. Overall, it appears the newer versions are having more and more issues. I don't upgrade unless there is a specific issue now. I'm very pissed at support.

 

 

Look at this:

With 2.5.7 in my NAS the problem has been solved. But the version in app center is older. Just download the new directly form qnap and install it. It goes ok.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

The version of Resilio which was experiencing this issue was Windows 2.5.7 64 bit edition. There's no way I'm upgrading ANY of my systems (Windows, Mac, QNAP) which running well under 2.4.x to 2.5.x until Resilio documents it's fixed in their future release notes and folks stop reporting problems in the forums. These forums are more valuable than support, which is sad.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, BensTech said:

The version of Resilio which was experiencing this issue was Windows 2.5.7 64 bit edition. There's no way I'm upgrading ANY of my systems (Windows, Mac, QNAP) which running well under 2.4.x to 2.5.x until Resilio documents it's fixed in their future release notes and folks stop reporting problems in the forums. These forums are more valuable than support, which is sad.

2.5.7 has solved these issues for me. I have it running in Windows 10 Pro 64 bit and QNAP NAS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Resilio support offering me to beta test some internal build of 2.5 to see if it fixes the "disappearing peers". No thanks on beta testing a version. I downgraded to 2.4.5 and my setup (2 peers over VPN tunnel w/using predefined and just the Search LAN) instantly started working again. I'm still waiting for the working 2.4.5 index/syncing to catch up for about 5-6 days of outage. I'm still pissed about that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm really sorry that it took that long to investigate the case and compile a special Sync build for the reported issue. The support team does its best to help everyone asap, but some cases  require more time for proper investigation than others. Support does not ignore anyone and treats each reported issue individually. 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

In my set (some Windows 10, a Linux and a QNAP), is happening again. Only relayed folders see each other. I have 2.5.9 in all devices. I don't know what to do.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bad news... this problem has returned in 2.6.0. I'm seeing this behaviour on Windows and QNAP NAS clients. I've downgraded to QNAP NAS client 2.5.12 and the issue disappeared. Planning to downgrade Win client to 2.5.12 on WIndows as well. This sucks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unfortunately it feels like they release new versions without enough testing. I had to move to a different product last time it happened because it wasn't the first time I had the issue. When repeated bugs keep coming back it's very frustrating.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.