Recommended Posts

Hello all.

New user here. I'm using the Resilio Sync plugin on two TrueNAS Cores (formerly FreeNAS).

Transfer speeds are awfully slow - in the range of B/s (sometimes stuck at 0B/s), and both computers are on the same LAN, on the same switch (no VLANs or subnets involved).

If I disable folder_defaults.use_tracker and folder_defaults.use_relay, the hosts don't see each other.

I have UPnP enabled on router (if that makes a difference).

 

What else can I try?

Link to post
Share on other sites

If it helps, I wanted to have a cold storage backup of this pool. So I plugged an USB drive to my Windows workstation, installed Resilio on it, and invited it to share these files too.

Suddenly, the transfer speeds went up to "normal" (40~80MB/s), and it appears the original server (SERVER) was transferring it to the desktop (cold backup), which was transferring them back to the second server (hot backup). But as soon as I pause the cold backup, transfer speeds go back to a halt.

And something new also happened: the sync manager on the SERVER started to crash - doesn't load. I then have to restart the service/jail, and it keeps working for a while before it crashes again.

I don't even know how to get started.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.