yairsuari

Visible Devices Wont Sync

Recommended Posts

I am trying to sync window and linux folders on my work network using btsync with no success.

some additional data.

as can be seen in the attached screenshot bot machines are visible to each other but syncing is not activated (transfer rate is 0).

It might be important to note that to be able to see the devices i had to use predefined hosts.

 

ps.

I guess this is obvious but i spent a lot of time trying to look it up with no success (i am a networking newbie)

 

post-33750-0-56889500-1395572833_thumb.j

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am trying to sync window and linux folders on my work network using btsync with no success.

some additional data.

as can be seen in the attached screenshot bot machines are visible to each other but syncing is not activated (transfer rate is 0).

It might be important to note that to be able to see the devices i had to use predefined hosts.

ps.

I guess this is obvious but i spent a lot of time trying to look it up with no success (i am a networking newbie)

Well, there are number of reasons for sync not starting.

Enable logging. That may, and probably will, give you some clues of what is going on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Stanha and thanks for the prompt and detailed reply.

I have only arrived at the office so i guess your manual is being used by others.

As for sharing my folder, since its 107Gb i don't think this is the way to go (you can write yairsuari at gmail and ill send the secret).

 

some other info i foud:

On the windows side the folder appears as 20.3 GB and on the linux side as 106.9Gb

although using the exact same setup today, the devices are not recognised (I did check that the listening ip's are correct)

the machins are pinging each other no problem there

 

 

 

and now to the logs (I post the log tail after restarting btsync)

 

linux side:

[20140324 09:40:54.380] Shutdown. Saving config sync.dat

[20140324 09:40:58.921] total physical memory 536870912 max disk cache 2097152
[20140324 09:40:58.921] Using IP address 100.100.100.59
[20140324 09:40:58.922] Loading config file version 1.2.92
[20140324 09:41:05.570] Loaded folder /home/yair/Documents
[20140324 09:41:05.571] Loaded folder /home/yair/Documents/yair/backup/btsync_manual
 
 
Windows side:
[2014-03-24 09:48:21.245] ping 100.100.100.59:0 directly
[2014-03-24 09:48:21.245] ping 100.100.100.59:0 via relay
[2014-03-24 09:48:22.258] Sending broadcast ping for share 5DEA972570C48F8141AA800CDBE453178FBDE836
[2014-03-24 09:48:22.259] Send ping to peer (0000000000000000000000000000000000000000) for share 5DEA972570C48F8141AA800CDBE453178FBDE836:
[2014-03-24 09:48:22.259] ping 100.100.100.59:0 directly
[2014-03-24 09:48:22.259] ping 100.100.100.59:0 via relay
[2014-03-24 09:48:23.275] Sending broadcast ping for share 5DEA972570C48F8141AA800CDBE453178FBDE836
[2014-03-24 09:48:24.291] Sending broadcast ping for share 5DEA972570C48F8141AA800CDBE453178FBDE836
[2014-03-24 09:48:25.317] Sending broadcast ping for share 5DEA972570C48F8141AA800CDBE453178FBDE836
[2014-03-24 09:48:25.318] Requesting peers from tracker 54.225.92.50:3000 via UDP
[2014-03-24 09:48:26.333] Sending broadcast ping for share 5DEA972570C48F8141AA800CDBE453178FBDE836
[2014-03-24 09:48:27.347] Sending broadcast ping for share 5DEA972570C48F8141AA800CDBE453178FBDE836
[2014-03-24 09:48:28.359] Sending broadcast ping for share 5DEA972570C48F8141AA800CDBE453178FBDE836
[2014-03-24 09:48:29.372] Sending broadcast ping for share 5DEA972570C48F8141AA800CDBE453178FBDE836
[2014-03-24 09:48:30.399] Sending broadcast ping for share 5DEA972570C48F8141AA800CDBE453178FBDE836
[2014-03-24 09:48:31.411] Sending broadcast ping for share 5DEA972570C48F8141AA800CDBE453178FBDE836
[2014-03-24 09:48:32.423] Sending broadcast ping for share 5DEA972570C48F8141AA800CDBE453178FBDE836
[2014-03-24 09:48:33.434] Sending broadcast ping for share 5DEA972570C48F8141AA800CDBE453178FBDE836
[2014-03-24 09:48:34.439] Got 2 relay ips
[2014-03-24 09:48:34.439] ip 67.215.229.106:3000
[2014-03-24 09:48:34.439] ip 67.215.231.242:3000
[2014-03-24 09:48:34.447] Sending broadcast ping for share 5DEA972570C48F8141AA800CDBE453178FBDE836
[2014-03-24 09:48:34.464] Got 3 tracker ips
[2014-03-24 09:48:34.464] ip 54.225.196.38:3000
[2014-03-24 09:48:34.464] ip 54.225.92.50:3000
[2014-03-24 09:48:34.464] ip 54.225.100.8:3000

 

again, I would like to thank you for your help

yair

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi stanha

Sorry i am not that cooperative.

 

 

Now this is becoming ridiculous.

I set up your sync on the linux machine but since its always behind a firewall it will never work. but when trying the windows machine i am told i do not have permission to change a read only folder  and i am unable to change that (not even when using attrib command as suggested by microsoft).

 

also, when looking at the linux machine it takes some time but eventually i get:

[20140324 13:54:07.332] Loaded folder /home/yair/Documents
[20140324 13:54:07.333] Loaded folder /home/yair/Documents/yair/backup/btsync_manual
[20140324 13:54:48.652] Received shutdown request via signal 15
[20140324 13:54:50.370] Shutdown. Saving config sync.dat
[20140324 13:55:21.860] total physical memory 536870912 max disk cache 2097152
[20140324 13:55:21.870] Using IP address 100.100.100.59
[20140324 13:55:21.881] Loading config file version 1.2.92
[20140324 13:56:12.188] Loaded folder /home/yair/Documents
[20140324 13:56:12.220] Loaded folder /home/yair/Documents/yair/backup/btsync_manual
[20140324 14:10:34.147] NAT-PMP: Unable to map port with NAT-PMP.
 
 
do you have any idea what is going on here?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi stanha.

I managed to sync your folder (to the videos folder since a folder i created could not be used)

Yes, I think I saw you completing.

So, now, my part of the deal comes in.

What have you done to sync with me?

And what was the problem you had with Windows?

Could not you simply use file Properties -> Security and then give r/w access to the account that is running BTSync?

(Task Manager -> Process -> User name)

What did you do to sync with me that you could not do to sync with other node?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Stanha and thanks for your dedication.

 
As for syncing this node, It must have something to do with the fact that the other node is on my work PC, which resides behind a firewall that blockes torrents. it worked for a long time but then it stopped working.
Initialy i added the folder listening port and it partially worked - I was able to see the other device but not actually sync.
as for the windows problem - it doesnt seem like permission problem since I was able to give all users full permission but I was not able to change the read only attribute of the folder.
 
As I said, it is weird. 
 
thanks again
Yair

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Stanha and thanks for your dedication.

My pleasure, and I mean it.

As for syncing this node, It must have something to do with the fact that the other node is on my work PC, which resides behind a firewall that blockes torrents. it worked for a long time but then it stopped working.

Initialy i added the folder listening port and it partially worked - I was able to see the other device but not actually sync.

This is exactly the problem that I am interested in finding out about.

(Seeing the other node(s) but not starting to sync.)

as for the windows problem - it doesnt seem like permission problem since I was able to give all users full permission but I was not able to change the read only attribute of the folder.

Did you try to give full access rights the the PARENT folder?

(the folder in which your folder is located).

As I said, it is weird.

thanks again

Yair

Well, I wish everything works for you eventually, and I would appreciate if you post here your report on how you solved this problem.

Good luck.

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is an interesting issue now.

I have one r/o node that was fully synced before. But today, I started seeing that node as blank, as though nothing was uploaded to it. But it indeed has all the 1.2 Gigs.

Now, the kicker here is that he is sitting there dead and the r/w node does not upload anything to it. But this very node worked just fine for weeks and had no problems whatsoever before today.

And, even more interesting is that I do not see anything in the log for this node, not by the node name, nor by the node hash. So, it is kind of disappeared even though I see it.

And then, after restarting the BTSync, I see his log records again, except there is so much stuff there that I have no clue of what to look for as far as his problem is concerned.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stanha,

 

Please correct me if I misunderstand you:

1) Your RO node does not display any folders

2) it is not mentioned in RW logs in any manner.

 

What happened "today"? Is it bound to the upgrade to 1.3 or you keep 1.2 version?

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update

I just checked now and I do see that node that was missing from the log back in the log file. Except he went off-line for me.

So, why did not I see anything in the log file, even with a new version of "rotating logs", that could have been truncated, is totally unclear to me. The node was clearly on line and the log was definitely being updated because my text editor informs me of changes if I maximize the window. So, I see no mistakes here.

Stanha,

Please correct me if I misunderstand you:

1) Your RO node does not display any folders

It does display folders in a "new wave" format. :)

It does not display full path. As I said somewhere, I have several folders with the same folder name (as last element of the path).

So, in Devices tab in a Folder column I see several folders with the same folder name while their full path is totally different.

I am not sure if that is what interests you.

2) it is not mentioned in RW logs in any manner.

Yep, one node I was trying to look things up about, initially would show in the logs. But a few minutes later (except I do not remember what was done meanwhile), I could not see ANYTHING about that node in the log.

It tried it for about half an hour and could not believe there was absolutely no activity related to that node. The node itself WOULD show up in Devices. But it would show up as totally virgin, with all 1.2 Gig left to upload to it from the r/w node. But I know for fact, that node was fully synced.

Later on, today, that node came back on line and now I see it as fully synced again. Have no idea what happened for it to become synced. I bet he did not actually download anything from all other nodes.

What happened "today"? Is it bound to the upgrade to 1.3 or you keep 1.2 version?

Well, initially I went back to 1.2.92, but then I wanted to so that icon "files remaining to upload" and that I find pretty useful feature.

So, I decided to go back to 1.3.67, and now I am running that version on both, Win and Linux nodes.

At what point that disappearing node from the logs miracle happened, I can not tell you, meaning, that it is not clear which version of btsync I was running at the moment.

Thanks.

Sure, my pleasure.

I hope I answered your questions in the way you are interested.

See ya.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Hi Stanha Sorry i didnt post it in advance but i have been at sea for the last 20 hours so could not follow this thread. I will carry on tomorrow.

Thanks again

Yair

No problem. I hope we get some additional information once you have some time to describe things exactly and in detail.

Because just yesterday I saw one of nodes again getting stuck and not syncing. And I know it was fully synced.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stanha and RomanZ thanks for your interest.

I actually cant follow 50% of what you are writing but I do have some aditional info i think is relevant from my side.

1. Stanha is correct, the devices sometimes reconize each other and sometimes not without me doing any changes.

2. After several days today, again they did recognize each other and even started syncing then they stopped syncing although they are being recognized.

3. this folder was actually syncing for months then started making trouble which i assumed at the time was related to changes in my office firewall settings or to the fact I changed machines.

4. looking at the log file I have a new error message ReadFileError and then again unable to map port: googling it i found the the read file error is usually typical for files that are being writen frequently.

 

 

[20140326 08:55:26.797] total physical memory 536870912 max disk cache 2097152
[20140326 08:55:26.816] Using IP address 100.100.100.59
[20140326 08:55:26.826] Loading config file version 1.2.92
[20140326 08:56:34.981] Loaded folder /home/yair/Documents
[20140326 08:56:35.021] Loaded folder /home/yair/Documents/yair/backup/btsync_manual
[20140327 14:30:39.181] ReadFile error: /home/yair/Documents/yair/michlala/courses/excel/2014/Weeks/05/excel2014_05_class.pdf:327680:32768:32768:3
[20140327 14:30:39.181] ReadFile error: /home/yair/Documents/yair/michlala/courses/excel/2014/Weeks/05/excel2014_05_class.pdf:360448:32768:32768:3
[20140327 14:30:39.181] ReadFile error: /home/yair/Documents/yair/michlala/courses/excel/2014/Weeks/05/excel2014_05_class.pdf:393216:32768:32768:3
[20140327 14:30:39.181] ReadFile error: /home/yair/Documents/yair/michlala/courses/excel/2014/Weeks/05/excel2014_05_class.pdf:425984:32768:32768:3
[20140327 14:30:39.181] ReadFile error: /home/yair/Documents/yair/michlala/courses/excel/2014/Weeks/05/excel2014_05_class.pdf:458752:32768:32768:3
[20140327 14:30:39.181] ReadFile error: /home/yair/Documents/yair/michlala/courses/excel/2014/Weeks/05/excel2014_05_class.pdf:491520:32768:32768:3
[20140327 14:30:39.181] ReadFile error: /home/yair/Documents/yair/michlala/courses/excel/2014/Weeks/05/excel2014_05_class.pdf:524288:162:162:3
[20140327 14:30:39.216] ReadFile error: /home/yair/Documents/yair/michlala/courses/excel/2014/Weeks/05/excel2014_5_class-pit.xlsx:0:32768:32768:3
[20140327 14:30:39.216] ReadFile error: /home/yair/Documents/yair/michlala/courses/excel/2014/Weeks/05/excel2014_5_class-pit.xlsx:32768:1871:1871:3
[20140327 14:30:39.258] ReadFile error: /home/yair/Documents/yair/michlala/courses/excel/2014/Weeks/07/excel2014_07_class.docx:0:15761:15761:3
[20140327 14:30:39.359] ReadFile error: /home/yair/Documents/yair/research/estuary_rehabilitation/bathymetry/Data/analysis/flow_oriented/make_bathy.m:0:1464:1464:3
[20140327 14:30:41.013] ReadFile error: /home/yair/Documents/yair/michlala/courses/excel/2014/Weeks/07/excel2014_07_class.docx:0:15761:15761:3
[20140327 14:30:41.041] ReadFile error: /home/yair/Documents/yair/research/estuary_rehabilitation/bathymetry/Data/analysis/flow_oriented/make_bathy.m:0:1464:1464:3
[20140327 14:30:42.260] ReadFile error: /home/yair/Documents/yair/michlala/courses/excel/2014/Weeks/07/excel2014_07_class.docx:0:15761:15761:3
[20140327 14:30:42.288] ReadFile error: /home/yair/Documents/yair/research/estuary_rehabilitation/bathymetry/Data/analysis/flow_oriented/make_bathy.m:0:1464:1464:3
[20140327 14:31:54.289] NAT-PMP: Unable to map port with NAT-PMP.
[20140327 14:32:08.289] NAT-PMP: Unable to map port with NAT-PMP.
 
 
One thing i am getting pretty confident about is the fact that this is not bad configuration on my side but there is something wrong with the software. which is a relief to some extent :(  but it means much more work (which I can not do :wacko:) .
Thanks again
 
Yair

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yair,

 

Readfile error is not critical error. Indeed, it happens due to some other apps open file exclusively. Inability to map port over PMP is also not critical - either UPnP or hole punching might work.

 

I suspect that issue might be bound to your firewall \ other security software installed on your PCs. As a test you can try to disable your firewalls temporarily.

 

Also, if you drop me your debug logs (from both machines) - I'll take a look what could be wrong with your sync.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think I got something that should tell someone who understands this why am I seeing a node (r/w) that does not sync with me while it shows that we have some files to exchange.

Here is a few bits from the log:

(Anybody knows what is the meaning of "...but failed to get mtime 123"?)

(we are talking about the node "quadriped":

[2014-03-28 02:00:01.059] Got id message from peer quadriped (0035EAC9E9A070579DD67CD6C838330AB6CFB906) 1.2.82])

...

[2014-03-28 01:59:57.814] Peer 2: 77.250.101.18:31781 0035EAC9E9A070579DD67CD6C838330AB6CFB906

[2014-03-28 01:59:57.814] Peer 2: local IP 192.168.2.236:31781

[2014-03-28 01:59:57.814] Got list of 1 peers from 54.225.100.8:3000

[2014-03-28 01:59:57.830] Got list of 2 peers from 54.225.92.50:3000

...

[2014-03-28 01:59:58.017] Got ping (broadcast: 0) from peer 77.250.101.18:31781 (0035EAC9E9A070579DD67CD6C838330AB6CFB906) for share E6077B97333D5EE14F2C1D370DE8ACAAFE2B0113

[2014-03-28 01:59:58.017] Found peer for folder \\?\R:\Sync\Osho_Books_Interactive 0035EAC9E9A070579DD67CD6C838330AB6CFB906 77.250.101.18:31781 direct:1

...

[2014-03-28 02:00:00.357] Going to sync state with peer 77.250.101.18:31781 (0035EAC9E9A070579DD67CD6C838330AB6CFB906)

[2014-03-28 02:00:00.357] LoadTorrent: file \\?\R:\Sync\Osho_Books_Interactive\Pdf\jewish\The Mustard Seed -

Commentaries on the Gospel of Thomas -216p.pdf exists, but failed to get mtime 123

...

[2014-03-28 01:59:58.017] Send ping to peer (0035EAC9E9A070579DD67CD6C838330AB6CFB906) for share E6077B97333D5EE14F2C1D370DE8ACAAFE2B0113:

[2014-03-28 01:59:58.017] ping 77.250.101.18:31781 directly

...

[2014-03-28 02:00:01.059] Got id message from peer quadriped (0035EAC9E9A070579DD67CD6C838330AB6CFB906) 1.2.82

[2014-03-28 02:00:01.059] Merge: processing root message, remote hash 011B69A197B9DC53F5A4204DFEA0F1EC35A198DF, timediff: 7

[2014-03-28 02:00:01.059] Merge: sending get_have_pieces, prevhash: 2B63ADB6F96EF9722124C4806549D68A990450C9

[2014-03-28 02:00:01.200] Merge: processing have_pieces message

[2014-03-28 02:00:01.200] State sync finished for folder \\?\R:\Sync\Osho_Books_Interactive

What does this log tell you if anything?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stanha, due to logs btsync can't get modification time of some files. Error 123 means that the filename, directory name, or volume label syntax is incorrect.  Is logical volume R network share or mapped virtual image?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks again

Yair

Hi Yair,

Is it you sitting on BTSync detailed user manual?

I see this node for days and weeks and it is not downloading the main files.

Did you do something to BTSync_Notes.html and BTSync_Notes_Ru.html?

There were updates to these files but your node does not sync for some reason and I'd like to know that reason.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.