Thalon

Explorer Menu Items Missing

Recommended Posts

Hi guys,

 

I've a problem on one of my windows clients:

I'm missing the explorer context menu entries

- Sync to this device

- Remove from this device

- Remove from all devices

 

I do have:

- Share with Bittorrent Sync

 

The share-menu is also available on already synced folders.

At the current state I can not sync a whole folder to my device. Selective Sync is enabled and the bts-File is downloaded on double-click.

 

Does anyone have an idea how to get this entries?

 

Reinstall didn't help and I can see the registration in ShellExView from Nirsofer, so it's a bit strange..

Share this post


Link to post
Share on other sites

As an addition:

On my other computers the "main"-folders do have a small BTSync-Icon in Windows Explorer.

This is missing on the computer where I have the problem.

OS is Windows 8.1.

 

Seems to be buggy?

Share this post


Link to post
Share on other sites

As my trial period ends in a few days and there seems not to be any support when having serious bugs I think I will try to find another piece of software to buy/subscribe to.

Thalon

Share this post


Link to post
Share on other sites

@all, 

 

check that you have SyncShellExtensionXXXXX.dll bewr BTSync in the folder where you've installed it. 

Relaunch explorer.exe 

Make sure that this folder has 'Sync all" disabled, and that it's not RO folder. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Helen

 

Yes both SyncShellExtension64_33554560.dll and SyncShellExtension86_33554560.dll are there. Also tried restarting explorer.exe and restarting Windows and it still not working.

 

Actually I wrote to Bittorrent Sync Support. They suggested the same thing as you so I explained that it didn't solve the problem. That was 3 days ago and we have had no further reply from Bittorrent Sync Support :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

teoky,
 
Let's proceed in the ticket. A suggestion was provided there. 

 

 

What's the status of this? Kind of annoying that you took it to a private support ticket, others have the same problem after many months with no solution. Do you want us all to file support tickets and take up your time?

 

What's the solution?? This is happening on all 5 of my windows machines with selective sync.

Edited by eldee

Share this post


Link to post
Share on other sites

eldee,

 

By now the reported issues are addressed and seem to be fixed, so make sure that you use Sync 2.2.5

Also, please try these tips on fixing the issue.

And if they do not help, yes please submit a ticket with a few screenshots and debug logs  from at least one machine. Do not forget to mention this forum topic. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

This exact issue seems to be happening when you install BtSync as a service. I would like to have the service run on my NAS so that it doesn't need any attention. But I would also like to be able to right click and say sync to this device or remove from this device. I do not have the syncShellExtension..... File in my sync application folder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sup3rb0wlz,

Those extensions are available only for OS X 10.10, and Windows. 

On NAS, Linux, or WebUI for Windows service, selective sync option is available from WebUI, starting from Sync v2.3 only.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.